Okullar bu yıl da mı uzaktan eğitimle devam edecek?
Önceki yıllarda Covid-19 ve bu yıl da Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle eğitim uzaktan gerçekleştirilmişti. Şimdilerde artan Covid-19 varyantı nedeniyle ABD’de ve İngiltere’de bazı yerlerde maske takma zorunluluğu getirildi. 2 yıl boyunca dünyayı kasıp kavuran, yüz binlerce insanın ölmesine neden olan Covid-19 varyantı nedeniyle tekrar alarma geçildi. Konuyla ilgili ilk açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan gelirken, gözler Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu’na çevrildi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün yaptığı açıklamada vatandaşın endişesini giderdi. Dünyayı ve Türkiye’yi kasıp kavuran ve ölümlere yol açan Covid-19 virüsünün yeni bir varyantı daha ortaya çıktı. Henüz Türkiye’de yeni varyant vakasının görülmediğini söyleyen Bakan Koca, herkesi dikkatli olmaya davet etti. Ayrıca şimdilik kapanma ya da maske takma gibi zorunlulukların söz konusu olmadığını ve varyantların gücünü düşürerek çoğaldığını ekledi.
ABD’den ve İngiltere’lerden gelen haberler sonucu maske ve hijyen kuralları tekrar hatırlatılırken milyonlarca üniversiteli okulları merak etti. Bu yıl ilk kez gideceklerin ya da okuluna devam edeceklerin merakla sorduğu 2023-2024 yılı okullar online mı olacak sorusu da yanıtlanmış oldu.
2023-2024 Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?
2023-2024 eğitim öğretim yılı, Ağustos ayının ilk yarısının geride bırakılmasıyla birlikte aramalarda hız kazandı. Milyonlarca öğrencinin tatilden okullara dönüp yeni bilgilere öğreneceği bu yıl üniversiteler, ağırlıklı olarak Eylül döneminde başlayacak. Eylül son haftalarda derslerin başlaması beklenirken, her üniversitenin ilk ders tarihi farklılık gösteriyor.
2023-2024 Üniversitelerde Eğitim Yüz Yüze mi Olacak?
Covid-19 ve Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle okullar uzaktan eğitim modeline geçiş yapmıştı. Öğrenciler uzaktan video bağlantısıyla derslere katılırken, vize sınavları, final sınavları ve ödevler de yine online olarak yapılmıştı.
Bu yıl ise aksi bir açıklama yapılmadığı sürece eğitim yüz yüze olacak. Tüm öğrenciler kendi dersliklerine gidecek, okullarında belirlenen alanlarda sınavlarına girecekler. Ayrıca uygulamalı dersler de yine yüz yüze yapılıyor olacak.