4000 TL Eğitim Yardımı Verilecek! Eylül Ayı Öncesinde Açıklandı

Eğitim yardımı ödemelerine dair gelişmeler öğrenciler ve veliler tarafından ağustos ayının son günlerine doğru yaklaşırken yakından takip edilirken, belediyeler de resmi internet siteleri üzerinden bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu kapsamda, farklı illerde yaşayan vatandaşlar belediyelerin güncel eğitim desteği projelerini araştırıyorlar. Farklı kademede eğitim gören öğrencilere yönelik hayata geçirilen eğitim yardımları ile ailelerin maddi yüklerinin hafifletilmesi ve öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olunması amaçlanıyor.

4000 TL Eğitim Desteği 

Yurt çapındaki farklı pek çok belediye ağustos ayı itibarıyla eğitim destekleri için başvuruları almaya başladı. Özellikle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için kırtasiye yardımlarına dair araştırmalar hız kesmeden devam ederken, belediyeler de resmi internet üzerinden bilgilendirme de bulunuyorlar. Bu kapsamda, eylül ayında ülke genelindeki üniversitelerde yeni akademik dönemin başlaması beklenirken, Selçuklu Belediyesi de eğitim yardımı ile ilgili bilgilendirme de bulundu. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma göre, örgün eğitime devam eden ve Selçuk’da ikamet eden Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi öğrencilerine 4000 TL tutarında eğitim desteği verilecek. Söz konusu eğitim desteğine dair sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Başkan Pekyatırmacı ‘’Sevgili gençler,  Dün akşam sizlere sürprizlerimizin olacağını söylemiştim.  Örgün öğretime devam eden ve Selçuklu’da ikamet eden Selçuk ve KTÜN öğrencilerimize 4.000 TL eğitim desteği sağlayacağız’’ ifadelerine yer verdi.

Eğitim Yardımı Ne Zaman Verilecek?

Farklı kademede eğitim gören öğrencilere değişen tutarlarda destek sunan belediyeler, kırtasiye yardımla ilgili bilgi veriyorlar. Bu kapsamda, ülke genelindeki çeşitli illerdeki vatandaşlar da eğitim destekleri da gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Belediyelerin resmi internet sitelerinde sosyal medya hesaplarından eğitim desteklerine dair detaylı bilgi edinilebilir ve dar gelirli aileler eğitim yardımları için başvurularını iletebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir