Promosyon 21 Bin 100 TL Oldu! Ağustos Ayında Sevindiren Promosyon Müjdesi Açıklandı

Bankalar ile promosyon ödemesi için anlaşmaya varıldıkça, ağustos ayında da peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Ağustos ayinin en önemli gündem maddeleri arasında promosyon ödemeleri de yer alıyor. Temmuz ayında haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte emekli maaşlarına refah payı dahil olmak üzere yüzde 25 oranında zam yapılırken, emekli promosyonu ödemeleri de merak ediliyor. Bankalar, ağustos ayı sonuna kadar devam edecek olan emekli promosyonu kampanyaları ile ilgili resmi internet siteleri üzerinden ayrıntılı bilgi verirken, maaş promosyonlarına dair araştırmalar da ağustos ayının ortalarında hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, bankalarla promosyon ödemesi için mutabakat sağlanması halinde, yeni duyurular yayınlanıyor.

21.100 TL Promosyon Ödemesi Verilecek

Ağustos ayında da SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri, maaşlarını üç yıl boyunca aynı bankadan alacaklarına dair taahhüt vermeleri durumunda maaş aralıklarına göre promosyon ödemesi almaya hak kazanıyorlar. Emekli promosyonları bankadan bankaya farklılaştığı için emekliler de bankaların resmi internet sitelerinde yer alan promosyon kampanyalarına dair araştırmalar yapıyorlar. Emekli promosyonu ödemelerinin yanı sıra, maaş promosyonları ile ilgili de gelişmeleri yakından takip ediliyor. Türk Eğitim-Sen Konya 3 Nolu (Üniversite) Şubesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ’’NEÜ ve KTUN için maaş promosyon ihale süreci sonuçlanmıştır. Her iki üniversiteyi de Yapı Kredi Bankası almıştı. NEU 42 ay için 20100 TL, KTUN 36 ay için 21100 TL kişi başı peşin promosyon ücreti alacaktır. Üniversitelerimizdeki personellere hayırlı olsun’’ ifadeleri yer aldı.

Promosyon Açıklamaları Geliyor

21.100 TL’lik promosyon ödemesinin yanı sıra, farklı kurumlarda da promosyon miktarının belirlenebilmesi için bankalar ile görüşmeler yapılıyor. Ağustos ayında ya da önümüzdeki süreçlerde, çalışanlara sağlanacak olan promosyonlar için mutabakata varılması durumunda, yeni açıklamalar gelebilir. Üniversite ve belediye personelleri, maaş promosyonları ile ilgili güncel gelişmelere, belediyelerin YaDa üniversitelerin resmi internet sitelerinden ulaşabilirler.

8’li Tuvalet Kağıdı BİM’de Satılacak! BİM Aktüel Ürünler Kataloğu Fiyat Listesi

BİM, yayınladığı yeni katalog ile 22 Ağustos’tan itibaren satışa çıkacak ürünleri açıkladı. Tırtıklı patates cipsi, yoğurtlu ve mevsim yeşillikli patates cipsi, ketçap aromalı patates cipsi, frambuaz aromalı gazoz, portakal aromalı gazlı içecek gibi ürünler söz konusu katalogda yer alıyor.

BİM İndirimli Ürünler Fiyatları

BİM’de, 22 Ağustos itibariyle raflara dizilecek ürünler ve fiyatları şöyle:

bim-22-agustos-2023-aktuel-urunler-katalogu.webp

Sleepy Bebek Bezi Çeşitleri 225 TL

Pofu Kağıt Havlu 2 Katlı 4’lü 22 TL

Halkbank 6 Ay Geri Ödemesiz Kredinin Kimlere Verileceğini Açıkladı! 500 Bin TL 60 Ay Vadeyle Geri Ödenecek

Halkbank’ın farklı meslek grupları ve sektörler için hayata geçirdiği kredi paketleri ile ilgili araştırmalar devam ediyor.

Ağustos ayının ortaları itibariyle bankaların güncel kampanyaları pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Ağustos ayında yapılacak olan alışverişler sonucunda sağlanacak olan puanlara, mobil uygulama üzerinden müşteri olan kişiler için hayata geçirilen faizsiz kredilere ya da nakit avanslara, arkadaşlarını davet eden kişilere sağlanacak olan ödüllere dair araştırmalar sürerken, kredilerin detayları merak ediliyor. Halkbank da geçtiğimiz süreçte resmi internet sitesinden yayınladığı bilgilendirme metni ile birlikte, girişimci kredileri ile ilgil bilgi verdi.

Halkbank Girişimci Kredileri

Ağustos ayında, kendi işini kurmak ya da kurduğu işi büyütmek isteyen vatandaşlar, bankaların kredi kampanyalarını yakından takip ediyorlar. Halkbank da söz konusu kredilere dair ayrıntılı açıklamda bulundu. Bu çerçevede, Tekno Girişimci Destek Kredisi ile ilgili araştırmalar sürüyor.

Tekno Girişimci Destek Kredisi

6 ay geri ödemesiz olan Tekno Girişimci Destek Kredisi ile ilgili yapılan açıklamaya göre, sektörde faaliyet gösteren firmaların mal ve hizmet alımı, maaş ödemesi, kira ödemesi başta olmak üzere işletme giderlerinin, ofis malzemesi/ekipman, yazılım/donanım ve program alımlarının finansmanını karşılamalarına Halkbank destek oluyor. Kredinden faydalanabilmek için şartlar şu şekilde:

  • Bilişim ve Yazılım sektöründe faaliyet gösteren veya bu sektörde faaliyet göstermek üzere kurulan firmalar,
  • TÜBİTAK, KOSGEB veya Bakanlık gibi kamu kurum ve kuruluşlarının teknoloji odaklı hibe/destek programlarından yararlanmaya hak kazanmış girişimciler veya
  • Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nde (Teknokent/Teknopark vb.) faaliyet gösteren girişimciler.

    Tekno Girişimci Destek Kredisi Detayları

500.000 TL limit belirlenen Tekno Girişimci Destek Kredisi, yazılım, donanım geliştirme, mobil teknolojileri ve uygulamalarının geliştirilmesi gibi özellikle teknolojik ürün/uygulama fikirlerini faaliyete geçirmek isteyen girişimcilere sağlanacak. Azami 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere toplam azami 60 ay vade uygulanabilecek olan krediye dair detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler, Halkbank’ın resmi internet sitesinde yer alan girişimci kredileri ile ilgili sayfayı inceleyebilirler.

Elinde TL Olana Nerdeyse Maaş Gibi Aylık Faiz Ödemesi! 9147 TL Mevduat Faizi Kazanılıyor

TL cinsi yatırım yapmayı düşünen kişiler, bankaların faiz oranlarını ağustos ayında da araştırıyorlar.

Vadeli mevduat, borsa gibi TL cinsi yatırım araçlarında birikimlerini değerlendirmek isteyen kişilerin, ağustos ayında da en çok araştırdığı konular arasında mevduat faizi oranları ilk sıralarda yer alıyor. Hangi bankadanın, çeşitli vade sürelerine ve mevduat tutarlarınam göre ne kadar faiz sağlayacağı merak edilirken, bankalar da düzenli olarak bilgi veriyorlar.

Mevduat Faizi Hesaplaması Ağustos 2023

335 bin TL’nin ağustos ayında vadeli mevduata yatırılması durumunda, 30 günlük vade sonunda elde edilecek kazançlar şu şekilde:

335.000 TL’ye Yüzde 33 Mevduat Faizi Verilirse 30 Gün Sonunda Net Getiri: 9.147,33 TL
335.000 TL’ye Yüzde 32 Mevduat Faizi Verilirse 30 Gün Sonunda Net Getiri: 8.870,14 TL
335.000 TL’ye Yüzde 31 Mevduat Faizi Verilirse 30 Gün Sonunda Net Getiri: 8.592,95 TL
335.000 TL’ye Yüzde 27 Mevduat Faizi Verilirse 30 Gün Sonunda Net Getiri: 7.484,18 TL
335.000 TL’ye Yüzde 25 Mevduat Faizi Verilirse 30 Gün Sonunda Net Getiri: 6.929,79 TL
335.000 TL’ye Yüzde 15 Mevduat Faizi Verilirse 30 Gün Sonunda Net Getiri: 4.157,88 TL
335.000 TL’ye Yüzde 11,95 Mevduat Faizi Verilirse 30 Gün Sonunda Net Getiri: 3.312,44 TL

En Yüksek Mevduat Faizi Ağustos 2023

30 günlük vade süresi için 19 Ağustos itibariyle gerçekleşen hesaplamara göre 9.147 TL seviyesine kadar getiri sağlanırken, yüksek gelir elde etmek isteyen kişiler de en yüksek mevduat faizini hangi bankanın sunduğunu merak ediyorlar. Bankalar arasında faiz oranları değişiyor ancak güncel faiz oranlarına ve kampanyalarına, bankaların resmi internet sitelerinde bulunan mevduat faizi saylarından ulaşılabilir.

1 Kg Bulgur, 3 Kg Yoğurt, 1 Kg Çay A101’de Satılacak! 24 Ağustos 2023 A101 Aktüel Ürünler Kataloğu

A101, 24 Ağustos itibariyle raflarda yer alacak ürünleri açıkladı. Kırmızı mercimek, tam tane bulgur, yarım yağlı kaymaksız yoğurt, az yağlı beyaz peynir, esmer pilavlık bulgur, çam balı, sütlü fındık kreması ve dondurulmuş piliç nugget gibi ürünlerin yer aldığı 24 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak A101 kataloğu yayınlandı.

A101 İndirimli Ürünler Fiyat Listesi

A101’de, 24 Ağustos itibariyle satışa çıkacak ürünler ve fiyat listeleri şu şekilde:

Toshiba 50″ Ultra HD Android Tv 9.599 TL
Toshiba 65″ Ultra HD Android Tv 15.999 TL
Onvo 55″ UHD WebOS Smart Led Tv 10.599 TL
Onvo 32″ Uydu Alıcılı Android Smart Led Tv 3.999 TL
Philips Type-C Şarj Kablosu 64,90 TL
Philips Micro USB Şarj Kablosu 47,90 TL
Philips Mikrofonlu Kulak İçi Kulaklık 99,90 TL
Philips Powerbank 10.000 Mah 259 TL
Philips Bluetooth Kulaklık 549 TL
Reeder S19 MAX 4/128 GB Cep Telefonu 3.199 TL

Bakanlık Temmuz Ayında Zamlanan Sosyal Yardımı Verdi! Merakla Beklenen Destek Ödemesi Tutarı Belli Oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, temmuz ayında zam yapılan sosyal yardım ödemesini ağustos ayında zamlı olarak hesaplara yatırdı.

Ağustos ayında zamlı destek ödemeleri hak sahibi kişilerin hesaplarına yatamaya başladığı için çeşitli destek programları çerçevesinde sosyal yardım alan vatandaşlar da güncel ödemelere dair gelişmeleri yakından takip etmeye başladılar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ağustos ayında zamlı ödemeler sağlandıkça resmi internet sitesi üzerinden bilgi veriyor.

Ağustos Ayı Zamlı Sosyal Yardım Ödemesi

Ocak ve temmuz aylarında altı aylık enflasyon verilerine göre emekli ve memur maaşlarında artışa gidilirken, memur maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından sosyal yardım ödemelerine de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı zam yapıyor. Bu çerçevede, ocak ayında gerçekleşen artış ile birlikte 3.336 TL’den 4.336 TL’ye çıkan evde bakım maaşına, temmuz ayında da memur maaş katsayısına göre zam yapıldı. Gerçekleşen artış neticesinde 5.097 TL seviyesine yükselen evde bakım maaşı, ağustos ayında hak sahiplerine iletildi. Söz konusu destek ödemesi ile ilgili bilgi veren Bakan Göktaş “Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalışıyoruz. Hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonumuz çerçevesinde 2023 Ocak-Temmuz döneminde vatandaşlarımıza toplam 17.4 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık. Yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırmaya başladık. Bu kapsamda Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanan 568 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay toplam 2.8 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim’’ dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar

4.336 TL olan evde bakım maaşı memur maaş katsayısına göre yapılan hesaplama neticesinde 5.097 TL’ye yükselirken, farklı destek ödemeler iile ilgili gelişmeler de merak ediliyor. Temmuz ayında zamlanan sosyal yardımlar hesaplar yattıkça, ilerleyen süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ya da sosyal medya hesaplarından kamuoyuna bilgi verilecek.

ABD Ve Türkiye’de Yüksek Faiz Ve Fiyatlar Konut Alımını Zorlaştırıyor

Geçen ay Fed, politika faizini %5,50 ile 21 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Ülkede temmuz ayında yıllık tüketici enflasyonu %3,2 olarak kaydedildi. Yüksek fiyatlar, yüksek faizler ve düşük arz nedeniyle konut alımının zorlaştığı belirtiliyor. Uzmanlar, konut kredisi faizlerinin yıl sonundan itibaren kademeli olarak düşmeye başlamasını bekliyor.

Türkiye’de konut satışları Ocak-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %22,1 azalarak 565 bin 779’a geriledi. Türkiye’nin ekonomik sorunları, enflasyon ve kur krizleriyle birlikte barınma krizine yol açtı. Konut, yatırım aracı olarak görüldüğünden dolayı milyonlarca vatandaş ev sahipliği sorunu yaşamaktadır. Yabancı yatırımcılar konut alarak vatandaşlık alırken, yerli vatandaşlar konutlara erişemiyor.

Türkiye’de Konut Kredisi Faizleri 20 Yılın Zirvesinde

Türkiye’de de konut kredisi faizleri Eylül 2003 sonrasında 20 yılın en yüksek seviyesi olan ortalama %36,45 seviyesine çıktı. Son dönemde bankalar neredeyse tamamen konut kredisi kullandırmayı durdurmuş durumda. Yüksek faize rağmen konut kredisi çekmek isteyenler sınırlı imkanlarla karşılaşıyor.

2023 Haziran ayına kadar Türkiye genelinde ortalama konut fiyatları %95,9 arttı. Son üç yılda birikimli artış oranı %560’a ulaştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na göre, 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı Türkiye genelinde 2 milyon 460 bin TL’ye, İstanbul’da ise 3 milyon 722 bin TL’ye yükseldi.

Emekli Zammı İçin AK Parti’den Açıklama Geldi!

Emekli maaş zamları ile ilgili gelişmeler yakından takip edilirken, önümüzdeki süreçte ek bir artış yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyor.

Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılmasına karar verilmişti ancak en düşük emekli maaşına yıl içinde ara zam yapıldığı için 7500 TL altında olan maaşlar i̇çin kök maaş üzerinden hesaplamalar yapıldı. Gerçekleşen hesaplamalar neticesinde, en düşük emekli maaşı 7500 TL kalmaya devam etti. Bu çerçevede, emekli maaşında ilave bir artış olup olmayacağı merak edilirken, Ağustos ayının sonlarına doğru yaklaşırken yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Emekliye Ek Zam Yapılacak Mı?

Emekli maaşlarına sonbaharda ara zam yapılacağına dair çeşitli iddialar sıklıkla gündeme geliyor ancak sonbaharda emekli maaşına aram zam yapılacağı henüz netlik kazanmış değil. Emekli maaştan ilgili açıklamalar yakından takip edilirken AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Resul Kurt da Ahaber canlı yayında değerlendirmelerde bulundu. Kademeli bir artışın ya da en düşük emekli maaşında yeni bir düzenlemenin yapılabileceğini belirten Kurt “Bu kişiler yapılan zamdan hiç faydalanmadım diye itiraz ediyor. Ama bu kişilerin maaşı 7 bin 500 liraya tamamlanıyor. Aradaki fark sübvanse ediliyor. Burada farklı bir yöntem bulunabilir. Bir miktar baz ücret eklenebilir. En düşük emekli maaşının 10 bin lira olması isteniyor. Bu sefer de 9 bin 500 lira maaş alan kişi “Bana 500 lira zam geldi” diye serzenişte bulunacak. Bu nedenle bu süreçte herkesi memnun etmek mümkün olmayabiliyor. Benim beklentim kök ücretlerde bir düzenleme ve kademeli bir artış yapılması yönünde” dedi.

Ağustos Ayı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Ağustos ayında emekli maaşlarına zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ederken, emekli maaş ödemeleri ne zaman gerçekleşeceğini merak merak ediliyor. SSK ve Bağkur emeklilerine, tahsis numarasının son rakamına göre ödeme yapılıyor. Bu kapsamda, 17 Ağustos’ta başlayan emekli maaşı ödemeleri, 28 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Emeklilere 9000 Liraya Kadar Ödeme Yapılacak! 4A, 4B, 4C Emeklisi Hiç Fark Etmiyor

Memur ve memur emeklisinin maaş zammı ve sosyal hakları için kritik öneme sahip olan toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Milyonlarca çalışan ve emekli toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda gelecek olan açıklamaları merakla beklerken, temmuz ayından haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklerinin maaşlarına refah payı dahil yüzde 25 zam yapıldığı için ağustos ayında emekli promosyon ödemelerine zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Bankalar da ağustos ayının ilk günlerinde resmi internet siteleri üzerinden yayınladıkları bilgilendirme metinleri ile maaş aralığına göre emekliye ne kadar ödeme yapılacağına dair bilgi verdiler. Bu çerçevede, Yapı Kredi de ağustos sonuna kadar geçerli olan promosyon kampanyasına duyurdu.

Yapı Kredi Emekli Promosyon Kampanyası

Emeklere, ağustos ayı itibariyle zamlı maaş ödemesi başladı. Tahsis numarasının son rakamına göre 17 Ağustos’ta başlayan ödemeler, 28 Ağustos’a kadar sürecek. Emekli maaş ödemeleri devam ederken, emekliler kampanyaları da yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere maaş aralığına göre ne kadar promosyon verileceğine dair bilgi veriliyor. Yapı Kredi de ağustos sonuna kadar geçerli olan promosyon kampanyası ile ilgili resmi internet sitesinden açıklamada bulundu. Emekli maaşını üç yıl boyunca Yapı Kredi’den alacağına dair taahhüt veren emeklere sağlanacak promosyonlar şöyle:

3.500 TL Altında Maaş Alanlara: 4.500 TL
3.500 TL ile 7.500 TL Arasında Maaş Alanlara: 5.250 TL
7.500 TL ile 10.000 TL Arasında Maaş Alanlara: 6.750 TL
10.000 TL ve Üzerinde Maaş Alanlara: 7.500 TL

Emeklilere Özel Fırsalar

4A, 4B, 4C emeklilerine yönelik hayata geçirilen promosyon kampanyaları ağustos ayında da yakından takip edilirken, emeklilere ek fırsatlar da sunuluyor. Yapı Kredi tarafından yapılan açıklamaya göre, Ek Ödül Taahhütnamesi imzalayan emekliler, ilk maaş ödemesini aldığı ayı takip eden ayın ilk günü başlayacak ve üç ay devam edecek şekilde 0 faizle 2.000 TL’ye kadar esnek hesap limitinden yararlanabilecekler. 1 Ağustos 2023 – 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında ilk kez kredi kartı alan veya mevcut kart/kartları ile; promosyon başvuru tarihini takip eden 2 ay içerisinde toplam 500 TL harcama yapan müşteriler ek 1000 TL nakit promosyon kazanabilecekler. Ek Ödül Taahhütnamesi’ni imzalayan emekliler, 30.06.2023 ve 30.09.2023 tarihleri arasında minimum 25.000 TL değerinde bireysel ihtiyaç kredisi kullanımında ek 500 TL nakit promosyon verilecek. Ek ödüller ile birlikte, Yapı Kredi’nin güncel emekli promosyonu kampanyasına göre 9000 TL’ye varan ödeme yapılacak.